Гаазькому трибуналу передали докази злочинів на Донбасі

Організація "Міжнародне партнерство з прав людини" передала в Міжнародний кримінальний суд матеріали щодо військових злочинів та злочинів проти людяності в Україні

Про це повідомляється на сайті організації. Мова йде про збір більше трьох сотень свідчень від жертв та свідків таких подій. За словами координатора та юриста проекту Саймона Папуашвілі, переважно мова йде про злочини, вчинені сепаратистами через небезпеку перебування на підконтрольній їм території України.

Польовий координатор місії Світлана Валько розповіла, що зібрані докази розділені за п'яти основними категоріями злочинів: тортури, вбивства, обстріли, позбавлення майна і утримання військовополонених.

Місія нагадує, що український уряд 8 вересня 2015 року надав їй юрисдикцію над всіма міжнародними злочинами, вчиненими на території України. На основі зібраних місією матеріалів Гаазький трибунал здійснить первинний огляд ситуації в Україні і зможе ініціювати повноцінне розслідування міжнародних злочинів, які мали місце на сході України.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень