Фрилансери та безробітні мають стати основним ресурсом мобілізації

Так вважають у Центрі політичного аналізу

Фото ілюстративне, з мережі
Фото ілюстративне, з мережі

В Україні триває мобілізація, і головним чином працівники ТЦК зосереджені на військовозобов'язаних, які мають офіційне місце роботи. Власне за місцем роботи вручення повісток відбувається найчастіше.

Проте, є й чимало військовозобов’язаних, які не мають офіційного місця роботи, тобто працюють як фрилансери, або так мовити в тіні. Це люди, які отримують зарплату у конвертах і не сплачують податків.

Поміркуймо так. Силам оборони потрібні додаткові люди, і зараз іде робота над тим, щоби змінити саму систему й оптимізувати систему мобілізації.

 

Але, якщо буде вирішена проблема тих декількох мільйонів людей, які зараз незрозуміло де, це дасть можливість певним чином по-новому подивитися на бронювання на підприємствах.

 

Бо ці декілька мільйонів зайняті у тіньовій економіці, — пояснює керівник Центру політичного аналізу Володимир Головко.

Володимир Головко

На його переконання, зважаючи на те, що такі люди не платять податків зовсім, або платять щось мінімальне, їхня мобілізація не призведе до зменшення податкових надходжень до бюджету.

Якщо «тіньова» ніша буде охоплена, не потрібно буде забирати людину з підприємства, яке приносить податки, експортні кошти, мита і т.д. та дає державі гроші на утримання Сил оборони.

 

Тому якщо будуть фокусуватися лише на підприємствах, бронювати чи не бронювати, але не дивитися в інші суспільні сфери, то ми не розв'яжемо питання з мобілізацією, — зауважив Головко.

Фрилансери не рідко досить багато заробляють і відповідно -- донатять на ЗСУ

Власне коли вдасться мобілізувати працівників тіньового сектору економіки, зменшиться й тиск на підприємства які працюють офіційно.

Сьогодні 5-6 офіційно працевлаштованих людей утримують своїми податковими відрахуваннями одного військового.

Джерело: РБК-Україна

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень