«Депутатський розкол»: одну з фракцій Рівнеради хочуть розпустити через зраду опозиції

Мова йде про фракцію «Громадський контроль»

Нагадаємо, сьогодні на засіданні сесії Рівнеради голова ВО «Громадський контроль» Роман Денисюк оголосив про розпуск фракції та заборону використання назви та символіки партії.

Роман Денисюк зазначає, що для нього це рішення було нелегким, але оскільки фракція почала втрачати свою опозиційну позицію, його варто було ухвалити:

Якщо є єдина позиція – це фракція. Якщо позиція протягом більше півроку почала змінюватися, і «Громадський контроль» почав переходити з опозиційної складової в частково провладну, завдяки тому, що частина депутатів почали голосувати разом з більшістю, а також приймати рішення, які шкодять рівнянам

Всередині фракції дійсно немає єдності і справді були випадки, коли скандальні питання у Рівнераді проходили за допомогою голосів Громадського контролю – підтверджує і голова фракції Святослав Стельмащук:

Це показують останні голосування, тобто за скандальні питання. Наші члени фракції давали голоси за питання, які були на грані зриву. І вони проходили за рахунок наших голосів та фракції «Укроп»

Втім, існує в цій ситуації й правова колізія. Адже рішення про розпуск фракції може приймати лише сама фракція у раді, а не її партійне керівництво. Тож з цією проблемою представники фракції звернуться до юристів.

Питання ж щодо майбутнього фракції її члени обговорюватимуть сьогодні на зборах, що відбудуться о 15:00.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень