Тараканівський форт досі не на балансі Рівненщини, бо Кабмін не хоче віддавати землю

Проект розпорядження через це зняли з розгляду

Питання передачі Тараканівського форту на баланс області досі не вирішене. Проект розпорядження Кабміну про передачу пам’ятки Рівненській ОДА нині «ходить» кабінетами Уряду. Причина в тому, що облдержадміністрація пише в проекті про отримання всього майнового комп’лексу – споруди та ділянки 64 га, де форт розташований, говорить голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко:

Нині дуже складна бюрократична процедура. Крім десятків тисяч туристів, які самостійно туди їздять, ним ніхто не користується. Міністерство оборони взагалі не розглядало передачу до цього. Тільки після особистого спілкування з міністром це питання зрушилось.

 

Але там багато різних інших питань: там десь Мінекономіки, там десь питання землі. Воно вже було винесене на Кабмін, але було повернене. Ми формулюємо питання, щоб нам відразу передали майновий комплекс, в якому буде будівля форту та 64 га землі, але вони сказали – давайте ми вам передамо будівлю форту, а про землю будемо потім думати.

А ми кажемо, що ми так не хочемо. Ми хочемо і форт, і землю, адже в нас є певні плани для розбудові цієї території як комплексу: тут парковка, тут готель, тут якийсь маршрут, тут музей. Тобто у нас є вже попереднє бачення, як розвиватиметься територія форту, і вона буде надзвичайно цікавою.

Нагадаємо, що голова Рівненської ОДА особисто звернувся до Міністра оборони ще влітку 2016-го року. Тоді з Міноборони надійшов лист про згоду на передачу, однак її мав ухвалити Кабмін, чого досі не сталося.

Слідкуй за нашими новинами у  Telegram  

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень