ФОПів можуть звільнити від мобілізації. Тимчасово

В Україні розглядають зміни до законодавства щодо бронювання від мобілізації

Фото ілюстративне, з мережі
Фото ілюстративне, з мережі

В Україні планують внести зміни у законодавство щодо мобілізації ФОПів та гіг-спеціалістів, це фахівці які беруть участь у визначених проєктах впродовж визначеного часу.

Ми розуміємо, що ФОП — це основна форма працевлаштування в ІТ. Знаємо, що є і гіг-фахівці. На жаль, зараз усі вони випали з системи, — каже директор департаменту економіки безпеки та оборони Мінекономіки Сергій Сметанко.

ІТ-галузь в Україні за його словами є однією з найпотужніших і найважливіших в Україні.

Сметанко вказав на той факт, що зараз бронювати працівників можуть тільки підприємства, установи та організації. Зараз міністерство працює над питанням, як внести відповідні зміни до закону.

Певні напрацювання щодо ІТ-галузі є, але вони поки «робочі».

Минулого року багато заявок щодо бронювання повертали компаніям через недостатнє обґрунтування. Зараз процедура прописана точніше, а підприємству достатньо підпадати під три критерії, щоб вважатися критично важливим.

У лютому заступник міністра економіки Ігор Фоменко повідомив, ФОПи ІТ спеціалістів і гіг-контрактори можуть мати право на бронювання від мобілізації. Однак пізніше в Мінцифрі спростували це твердження.

Джерело: NV

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень