Фермер на Рівненщині зібрав урожай лимонів (ФОТО)

Сьогодні експерти ділилися своїм досвідом вирощування екзотичних для нашої місцевості фруктів

У Рівненській обласній бібліотеці сьогодні зібралось чимало охочих дізнатися, як на Рівненщині можна виростити банани, апельсини і навіть грейпфрути. Хтось прийшов переймати досвід, хтось на власні очі хотів переконатися, що справді цитрусові можна вирощувати, коли на дворі -15 градусів.

Особливе враження на присутніх справив урожай лимонів, які на вигляд були навіть більшими і соковитішими ніж ті, що пропонують магазини.

Рівнянам показали слайд-шоу і розповідали, які саме види екзотичних фрутків і рослин цілком реально виростити у наших кліматичних умовах.

Анатолій Третяк з Острожчини зізнався, що спочатку вирощування фруктів було для нього хобі, адже мав час після виходу на пенсію. Його город спочатку розгорнувся на підвіконнях помешкання, але коли врожаю стало там тісно, Анатолій Третяк побудував теплицю. Він розповідає, що насправді цитрусові дерева не настільки примхливі. У своїй теплиці саджанці він саджає в зимовий період глибоко в землю, обкладаючи це місце додатково пінопластом. При цьому навіть за таких низьких температур як зараз, теплиця не потребує додаткового обігріву, адже вистачає тепла з землі, а від зовнішніх факторів рослини захищені склом теплиці. Тож рослинам вистачає навіть і такого слабкого «зимового тепла». 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень