Фальшива ікра: ТОП-3 правила, як розпізнати підробку

На що потрібно звертати увагу

В Україні в інтернеті продають до 80% фальшивої ікри. Неякісна продукція також трапляється і в супермаркетах. Водночас розпізнати підробку можна відразу на прилавках супермаркету, керуючись кількома простими правилами.

Про це OBOZREVATEL розповіла керівниця відділу тестувань Центру експертиз ТЕСТ Ніна Кальдій. За її словами, у торговельних мережах може трапитися неякісний продукт, а якщо купувати в інтернеті, найімовірніше, можна придбати несправжню ікру.

На що потрібно звертати увагу:

1. Купувати там, де можуть дотримуватися умов зберігання: у фірмових магазинах або торговельних мережах. Просто на прилавках можна перевірити температурний режим (часто в холодильниках є градусники). Крім того, варто перевірити і «вік» баночки (не повинен бути більшим ніж 12 місяців).

2. Не купувати ікру без маркування або з Росії. Закон забороняє продавати в Україні російський продукт. І якщо він уже потрапляє на прилавок, можна сміливо стверджувати, що це контрафакт.

3. Не купувати дешевий продукт і прислухатися до «хлюпання» в баночках. Якщо там багато рідини – продукт неякісний.

Якщо ви вже придбали ікру, то розпізнати справжню можна за допомогою простого експерименту: залити невелику кількість продукту гарячою водою. Якщо рідина стане молочного кольору, значить, ікра справжня. Якщо вода стане рожевою або не змінить колір – підробка.

Крім того, справжня ікра лопається просто на зубах, а білкова – жується.

Штучну ікру ж можуть виробляти на основі риб’ячого чи рослинного жиру з додаванням барвника. Про це в ефірі телеканалу Obozrevatel TV розповіла експертка з якості харчових продуктів Олена Сидоренко.

Штучна ікра - це візуальний замінник ікри. Ікрою там не пахне взагалі, – зауважила Олена Сидоренко.

За словами експертки, виробництво штучної ікри проходило певні етапи розвитку – від більш природного і корисного до більш простого.

Штучну ікру починали робити з білка курячих яєць, потім з желатину, потім з альгінату, тобто з витяжки з морських водоростей, це була оболонка.

Наповненням був, наприклад, риб’ячий жир і витяжка з чайного дерева. Це в ідеалі.

 

Тепер ні, тепер все простіше. Як правило, це продукт, який зроблений в капсулах. Вони можуть бути желатинові.

Наповнення, як правило, йде з барвником або на основі риб’ячого жиру, або взагалі гідрогенізованого рослинного жиру", – сказала Олена Сидоренко.

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень