Епідпоріг у Рівному перевищено майже на половину

У місті за цей тиждень на грип та ГРВІ захворіли більше 3250 осіб

У Рівному в період з 8 до 14 січня на грип та ГРВІ захворіли 3254 особи. З них дітей до 18 років майже половина – 46,0%, тобто 1498 осіб,  

Про це інформує лікар – епідеміолог Рівненського міського відділу лабораторних досліджень Ольга Романчук.

Також зазначається, що прогностичний тижневий епідпоріг (900,0 на 100 тис. населення) перевищено на 45,8% і зараз він становить 1312,5 хворих на 100 тис. населення.

«Втягнуті в епідпроцес доросле та дитяче населення. Епідемічна ситуація в м.Рівне з захворюваності грипом і ГРВІ є неблагополучною, відмічається закономірне зростання захворюваності грипом і ГРВІ», – йдеться в повідомленні.

Додамо, що ще учора Рівненська міська рада повідомляла про перевищений щотижневий прогнозований пороговий рівень на 11,4% (900 на 100 тис. населення), що за їх інформацією становив 1002,7 хворих на 100 тис. населення.

У Рівному вакциновано проти грипу лише 654 особи – 0,2% від всього населення. Незначна кількість щеплених проти грипу серед населення міста, зазначає Ольга Романчук, суттєво не вплине на інтенсивність епідемічного процесу, не дозволить покращити епідситуацію і збереже умови поширення захворюваності з грипу та ГРВІ в м.Рівне. Тому мешканцям обласного центру необхідно посилити заходи особистої профілактики проти  грипу та ГРВІ.

Нагадаємо, учора у Рівному оголосили карантин, який триватиме орієнтовно до п'ятниці. Після чого знову відбудеться комісія з техногенної безпеки, де вирішуватимуть, чи продовжувати карантин у Рівному. Карантин також оголосили у Кузнецовську, а також Рокитнівському, Здолбунівському, Дубровицькому, Костопільському та Зарічненському районах.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень