Епідемія кору на Рівненщині? Кількість хворих зростає і в Рівному

Епідеміологи пояснюють ситуацію

Хворих на кір в області стало ще більше.

Лише за два тижні квітня в області захворіло 44 людини, з них 29 дітей.

Практично в кожному районі області, за виключенням Демидівського, реєструються випадки кору. У більшості випадків перебіг хвороби середньої важкості, говорить завепідвідділу обласного лабораторного центру Віктор Мороз:

За квітень по Рівному маємо 17 нових випадків кору. Серед списку тринадцять дітей та четверо дорослих.

 

А загалом з початку року 148 людей захворіли на кір, серед них сто дітей. З них перебували на стаціонарному лікуванні 98 хворих.

 

Однак попри наявність вакцини ще залишається значна кількість дітей, які не мають щеплення проти кору. Зокрема в області є майже 5800 дітей, які не отримали вакцинацію торік, і майже 3000 не отримали друге щеплення.

 

При наявності значної кількості нещеплених дітей кір і надалі буде поширювалась на території нашої області.

Єдиний спосіб запобігти захворюванню - проведення профілактичних щеплень. Дітей щеплюють безкоштовно вакциною КПК. Нещодавно в Рівному з’явилась можливість придбати вакцину проти кору, епідпаротиту та краснухи «Пріорикс» (Бельгія) для дорослих. Вартість однієї дози 427 грн. Вакцина продається за наявності рецепта.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень