У Рівному не можуть знайти, хто відповідальний за знищення борщівника

Нас відправляли від інстанції до інстанції

Рівнянка Вікторія Алексейчук опублікувала фото у Фейсбуці, на якому видно, що поблизу школи біля стадіону "Авангард" росте небезпечна рослина - борщівник Сосновського.

На питання, хто має знищити цю рослину, начальник міського управління житлово-комунального господарства Ярослав Сахнюк відповів:

«Нам ще не надходило повідомлення про виявлення цієї рослини. Я зателефоную своїм підлеглим, нехай вони приїдуть і подивляться, чи це справді борщівник. Також зателефоную в трест зеленого господарства  - можливо, вони зможуть вирішити цю проблему».

Керівник міського тресту зеленого господарства Ірина Савчук пояснила:

«Цього року все частіше люди звертаються до нас при виявленні отруйних рослин. Насіння борщівника дуже швидко розповсюджується, це просто якась епідемія. Ми, як просто небайдужі люди, не завжди можемо повністю контролювати цю ситуацію. Проте при виявленні одразу позбуваємось отруйної рослини».

Ірина Савчук також порадила звернутися до фітосанітарної служби Рівного.

Заступник начальника управління фітосанітарної служби Олександр Столярець відповів нам:

«Цей бур'ян не віднесений до шкідливих. Ми не маємо права що-небуть з цим робити. Можемо лише зобов'язати власників ділянок боротися зі шкідливими рослинами, але борщівник до них не належить. І взагалі це - не проблема фітосанітарної служби. Це - проблема держави».

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень