Емоційний суд апеляційний: «сепаратиста» Клейноса з криком вивів конвой, доки Гранітний вкотре протестує

Обоє далі сидітимуть у СІЗО

Головних рівненських «сепаратистів» Ярослава Гранітного та Юрія Клейноса триматимуть під вартою до 2-го січня. Сьогодні розглядали апеляційні скарги обох підозрюваних у Рівненському апеляційному суді.

Спершу колегія суддів намагалася спілкуватися з Клейносом, утім, він просив суд, щоб свідком у його справі був заступник прокурора.

Підозоюваний Клейнос заявив, що не залишить камеру в залі суду, доки сторона обвинувачення не виконає його вимоги.

Втім, після відхилення апеляції його таки вивели вартові.

За словами адвоката Клейноса, конвоїри травмували підозрюваному коліно.  

Ярослав Гранітний своєю чергою на засідання відмовився приходити, адже не отримав виклик до суду, розповідає адвокат активіста Ярослав Калька:

Суддя-доповідач по справі повинен не пізніше ніж за день повідомити про засідання. У нас в матеріалах справи є повідомлення начальника СІЗО, що засідання проходитиме 16-го листопада, але підтвердження, що підсудний його отримав – немає. Як не крути – це порушення. І Гранітний сказав, що йти не буде. Це такий вид протесту.

Додамо, що у справі Гранітного з’явилися ще двоє підозрюваних у сепаратизмі.

Їх імена залишаються таємницею слідства.

Також слідство оголосило про кінцеві строки справи. Звинувачення разом із усіма зібраними доказами мають скерувати до суду не пізніше березня наступного року.

Додамо, що адвокат розповів, чому його підзахисний ходить у костюмі та гумових капцях.

Коли Гранітний стояв у залі суду в одному спідньому та вимагав видати йому костюм, суддя попросив слідство це зробити. Коли ми їздили на територію управління СБУ, де стоїть арештований автомобіль Ярослава, йому віддали костюм. Ярослав каже слідчому: "Дайте туфлі. - На що слідчий йому відповідає. - Суддя сказав одягнути, а не взути". 

Йому дали костюм, але не дали туфлі. Ходить у гумових шльопанцях

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень