«Еліта-центр»? У Рівному продають квартири у будинках без адреси, які зводять незаконно

Завтра – суд

Фото "ЧаРівне інфо"

Йдеться про будівництво на вулиці Гайдамацькій, 13-Б (колишня вулиця Струтинської), де

замість 4-поверхівки, як було передбачено документами на будівництво, звели 12 поверхів і продовжують будувати наступні черги. 

У міському адміністративному суді повторно будуть розглядати справу щодо визнання правомірності скасування дозволів на це будівництво управлінням Державної архітектурно-будівельної інспекції. Адже справу на повторний розгляд повернув апеляційний суд, куди звернулися представники забудовника. 

Керівник управління Державної архітектурно-будівельної інспекції у Рівненській області Ігор Мічуда називає це будівництво "другим "Еліта-центром" і каже, що

архітектор заявив у суді, що не виготовляв проект на це будівництво і під проектом – не його підписи.

 

Тож представники управління ДАБІ просили призначити почеркознавчу експертизу. Однак суд у першому судовому засіданні відмовив у цьому.

Замовник цього будівництва – ТОВ «Рівненський МЖК». А пов’язують його з депутатом міськради Рівного Василем Немешем – засновником фірми «Рівбуд», яка є одним із засновників генпідрядника будівництва - Асоціації "Рівнеагробуд".

Говорить Ігор Мічуда:

Там 12 поверхів, три добудови. Він далі будує. При цьому всьому нагло бреше в очі, що він нічого не робить, при цьому переховуючись від перевірки. Вже пішов третій місяць. Він вже доліпив два поверхи другого до 12-поверхівки і вже заливає третю частину, не маючи навіть будівельної адреси. Адже управління містобудування й архітектури скасувало йому будівельну адресу.

 

При цьому веде людей з плакатами, з усім, що "дайте нам жити", що "ви всі - обманщики".

 

По суті він мав би вже сидіти в тюрмі давно за шахрайські дії. Але нам не може ніхто замовника знайти.

 

За словами Ігоря Мічуди, управління ДАБІ сім разів зверталося у Нацполіцію і стільки ж  у прокуратуру з вимогою забезпечити присутність замовника на об’єкті. Також по цьому будівництву відкрито вже не одне кримінальне провадження. І ДАБІ вбачає, що завдяки тому, що забудовник уникає перевірок, понад 6 мільйонів гривень штрафу не надійшло у бюджет.

Тож завтра о 8.30 у міському адімністративному суді розглядатимуть цю справу. Ігор Мічуда каже, що якщо рішення буде прийнято на користь управління ДАБІ, то це будівництво зможуть знести.

Тим часом, на сайті Рівненського МЖК та "Рівбуду" пропонують на продаж квартири у будинках без вказання адреси.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень