Електронний квиток буде доступний лише рівнянам

Людям без рівненської реєстрації їздити у маршрутках буде коштувати дорожче

Сьогодні, експерти, дотичні до запровадження електронного квитка у Рівному, обговорили його долю в нашому місті

Зокрема, пов’язано це з нещодавнім ухваленням закону, що регламентує запровадження єдиного квитка.

Правозахисник Гліб Олійник розповідає, що запровадження квитка у Рівному було можливим і до прийняття закону, адже документ нічого не дозволяє, як і не забороняє. Закон просто регламентує пасажирські перевезення.

Втім, як відзначили представники влади, електронний квиток все ж буде. Для Рівного вже є певні плани та специфіка майбутнього запровадження. До прикладу, єдиний квиток буде інтегрований в так звану «карту рівнянина» - спеціальну картку, якою рівняни матимуть можливість отримувати знижки в торговельних мережах, закладах медицини, освіти і культури, оплачувати комунальні послуги. Втім, таку картку зможуть отримати лише люди, що зареєстровані в обласному центрі. Те ж саме буде і з електронним квитком.

Експерти Європейського банку реконструкції та розвитку рекомендують не відмовлятися паралельно від звичайних квитків. Він просто буде дорожче коштувати. Така ситуація на сьогодні.

Втім, коли буде запроваджуватися квиток, та на яких умовах він буде діяти, ніхто так і не сказав.  Нагадаємо, раніше міський голова спрогнозував, що це буде не раніше 2018 року.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень