Експерти прогнозують подорожчання цукру та гречки

Експерти вважають, що деякі харчі, зокрема гречка та цукор, найближчим часом подорожчають

- У цьому році гречки посіяли на 60% менше, ніж торік, - повідомив в ефірі ObozTV виконавчий директор Економічного дискусійного клубу Олег Пендзин. - Тому що протягом останніх трьох років гречка постійно дешевшала. Все дорожчало, а гречка дешевшала. І її стало економічно невигідно сіяти. Так що в найближчому році української гречки буде менше, а значить, вона буде дорожчати.


- Маю велику надію, що ціни в 40 грн за кілограм не буде. Хоча вже сьогодні можна бачити гречку в красивій упаковці по 30 грн за кг. Але думаю, що це максимальна ціна. Гречка у звичайних поліетиленових пакетах взимку коштуватиме на рівні 32-33 грн за кілограм. Зараз її можна купити за 25-26 грн. Тобто різкого подорожчання не буде, але ціна виросте на 30-40% , - зазначив Олег Пендзин.

Аграрні експерти прогнозують і швидке подорожчання цукру.

«Підвищення ціни на цукор на внутрішньому ринку України ймовірне в 2020 році, - повідомила порталу AgroPortal.ua генеральний директор «Західної цукрової групи» Інна Власюк. - Для цього є підстави. Зокрема, площі під цукровим буряком в цьому році скоротилися на 30%, тому сировини для переробки буде менше. Відповідно, обсяг виготовленого цукру знизиться в порівнянні з минулим роком.

Джерело: Факти

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень