Експерти виявили, що ліки проти застуди не працюють через одну речовину у складі

Вони абсолютно безсилі проти нежитю

Експерти FDA виявили, що активна речовина фенілефрину у складі таблеток як засіб від нежитю та алергії неефективний. Це безпечна речовина, але приймати їх перорально і сподіватися на зникнення ознак застуди – марно.

Таблетки з фенілефрином у США та в Україні входять до списку безрецептурних, і поширені для лікування ознак застуди. Набільше таких у вигляді гарячих чаїв від застуди.

Неефективність фенілефрину в таблетках довели три великі клінічні випробування, заявили в FDA. Ті ж роботи, де йшлося про його підтримку, суперечливі та не відповідають науковим стандартам.

Зауважимо, що тут йдеться не про назальні спреї, що містять фенілефрин, які, як показують дослідження, ефективні, принаймні тимчасово.

Що буде з пігулками які вже у продажу - поки невідомо. Але за правилами США їх мають відкликати з ринку. Більшість препаратів на ринку тепер треба перевипускати: речовини, які мають доказову ефективність у складі, лишити, а недієвий фенілефрин — прибрати.

При прийманні внутрішньо фенілефрин практично ніяк не діє, його активні частини швидко переробляються печінкою і подіяти він просто не встигає. А частина нових досліджень показує, що перорально і в низьких дозах справляється він хіба що як плацебо.

Але в краплях фенілефрин працює нормально, ним можна продовжувати користуватися, особливо дітям — це один із небагатьох дійсно безпечних для них засобів.

Джерело: CNN

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень