Експерт назвав смертельні «заборони» для нових рослин (ВІДЕО)

Можуть скинути листя і навіть загинути

Британський блогер та експерт з домашніх рослин під ніком Sheffield Made Plants, опираючись на власний досвід, розповів, чого не можна робити, коли приносите з магазину нову рослинку.

За словами Шефілда, так у нього свого часу постраждало декілька рослин, а одна навіть загинула.

Якщо підсумувати всі ці поради, вийде щось на кшталт «дбайте про неї, але не задушіть своєю турботою».

Наводимо перелік «заборон»

Не транспортувати рослину «голою». Якщо в приміщенні магазину хоч трохи тепліше, ніж на вулиці, її потрібно загорнути в папір або поліетилен.

Краще дотримуватись цих порад
Краще дотримуватись цих порад

Влаштуйте їй тиждень-два «карантину». Це пов’язано зі шкідниками та інфекціями. Не інтегруйте нову рослину до старих надто швидко – якщо вона заражена, постраждають всі рослини. 

Дайте їй спокій. Не варто пересаджувати рослину одразу після того, як принесли її додому. 

Уникайте спокуси розділити рослини. Деякі рослини, такі як Калатея, розмножуються шляхом відділення частини стебел з кореневою системою. Не робіть це одразу як принесли  вазон додому, дайте йому кілька місяців на адаптацію.

Старайтесь не переливати рослини одразу по тому, як принесли їх додому – ви не знаєте, коли її поливали востаннє. Найкраще взагалі декілька днів зачекати, перш ніж дати їй води.

Краще зачекати декілька днів
Краще зачекати декілька днів

Не удобрювати рослину одразу після того, як принесли її в новий дім. Знову ж, ви не знаєте, коли її востаннє удобрювали в розпліднику, а передозування добрив може стати для організму шоком.

Не ставте рослину в новому домі на найбільш сонячне місце. Склався стереотип, що усі рослини люблять пряме сонячне проміння, але це не так. 

Не переносьте рослину вдома надто часто – різка зміна умов може стати для неї шоком. Особливо, коли вона і так «стривожена» через переміщення з магазину.

Не проводьте «зачистку» рослини одразу після того, як принесли її додому. Не обрізайте зіпсовані листочки і пагінці, не перебирайте корінці на предмет підгнилих – натомість просто дайте їй спокій. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень