Ексочільниця Мінфіну Маркарова стала пані послом України у США (ФОТО)

Президент зазначив, що її кандидатура має три ключові переваги

Президент Володимир Зеленський призначив Оксану Маркарову Надзвичайним і Повноважним Послом України у США.

Як повідомляє Радіо ТРЕК, відповідний указ голова держави підписав напередодні.

Вітаючи Оксану Маркарову з призначенням, президент зазначив, що її кандидатура має три ключові переваги: патріотизм, високий фаховий рівень та дуже позитивне сприйняття у США, йдеться на сайті Офісу Президента:

 

- Переконаний, що ці три чинники є формулою успіху для зміцнення стратегічного партнерства України та США, – сказав Володимир Зеленський.

Він наголосив, що пані послу необхідно зосередитися насамперед на налагодженні ефективного діалогу з адміністрацією нового президента Сполучених Штатів Америки Джо Байдена. Також необхідно активно працювати з Конгресом США, підтримувати постійний діалог із законодавцями та зміцнювати двопартійну підтримку України.

Володимир Зеленський акцентував увагу на важливості залучення США до процесу врегулювання війни на Донбасі, а також до зусиль з деокупації Криму.

 

Окрему увагу президент приділив необхідності посилення санкцій Сполучених Штатів проти Росії, зокрема щодо проєкту «Північний потік – 2».

Принципово важливою є й підтримка Вашингтоном євроатлантичного курсу України, передусім у питанні ухвалення рішення НАТО щодо надання Україні ПДЧ (план дій щодо членства в НАТО, - ред.).

Також, за словами голови держави, серед основних завдань нової пані посла України у США – сприяти продовженню підтримки з боку Сполучених Штатів внутрішньої трансформації нашої держави для покращення добробуту українських громадян.

Також я впевнений, що Оксана Маркарова покаже приклад у розвитку економічної дипломатії: у залученні прямих іноземних інвестицій в Україну, у просуванні українського експорту та відстоюванні інтересів українського бізнесу, що є особливо важливим питанням для всіх наших дипломатичних представників і чого я від них вимагаю, – сказав президент.

Іншим указом Зеленський звільнив Володимира Єльченка з посад посла у США, а також в Антигуа і Барбуді та Ямайці.

31 грудня в інтерв’ю ТСН.ua Дмитро Кулеба повідомив, що Україна отримала від Сполучених Штатів Америки агреман на призначення Оксани Маркарової послом у США, повідомляє «Радіо Свобода».

Оксана Маркарова очолила Міністерство фінансів у червні 2018 року. Вона пропрацювала до 4 березня 2020 року, коли Верховна Рада відправила у відставку уряд Олексія Гончарука.

Народилася Оксана Маркарова у Рівному. 

Наші новини у Telegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень