Через бурштин: ексклюзивні подробиці вчорашньої стрілянини у Люхчі на Рівненщині

Їх розповів Радіо Трек один з місцевих мешканців

Нагадаємо, що вчора у селі Люхча Сарненського району серед білого дня була вбита людина. А вже згодом поліція біля Рівного затримала п'ятьох підозрюваних у вчиненні стрілянини, внаслідок якої загинув мешканець села. Подробиці затримання розповідав головний патрульний поліцейський Рівного Сергій Мерчук. А ввечері свої думки з приводу цього у Фейсбук написав міністр МВС Арсен Аваков.

Як відбувалася перестрілка — розповідає мешканець села Володимир (ім'я змінено з міркувань безпеки):

На розбірки до скупника бурштину приїхали якісь немісцеві. Чи то він був їм щось винен, чи щось вони не поділили, але разом зі скупником закрилися у його гаражі (це недалеко від центру села). У гаражі прозвучав постріл. І батько скупника бурштину, почувши його, вийшов з хати і побіг до гаража. Як тільки відчинив двері, його розстріляли на місці. Кажуть, що це був автомат Калашникова.

За словами Володимира, родину скупника бурштину у селі характеризують позитивно. Про те, що він займається нелегальним видобутком бурштину, у селі знали. Його батько, який загинув у власному дворі, працював водієм у сільському споживчому товаристві.

Володимир каже:

Люхча — дуже велике село. Тут близько 4 тисяч мешканців. Але роботи у селі немає. Тож місцеві мешканці переважно живуть з того, що нелегально видобувають бурштин. Їздять його копати біля Олевська на Житомирщині, біля Клесова Сарненського району. Є й поруч бурштнове родовище — за 5 кілометрів від Люхчі біля села Обірки. Біля Обірок рік не копали нічого, бо поліція “прикрила” тут нелегальнй видобуток. А перед Новим роком знову його відновили на декілька днів.

До речі, стрілянина через бурштин у Люхчі сталася вперше за всю історію існування села.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень