Екс-депутат і невідомі «сепаратисти» перешкоджають об'єднанню громад на Рівненщині

Через це на них збираються поскаржитися в СБУ.

Така інформація прозвучала на засіданні робочої групи з підготовки перспективного плану формування територій громад Рівненщини з уст консультанта обласного офісу реформ Василя Куриласа.

В області діє група підготовлених людей, які їздять вслід за представниками офісу реформ по селах, і налаштовують громади проти об'єднання. Причому, у складі цієї групи, яка навпаки - агітує за сепарацію громад, їздить і екс-депутат Рівненської облради Ігор Пшеюк. Після їхніх візитів ми наштовхуємося на спротив громад. Такі групи діють не тільки на Рівненщині, а й на Житомирщині, Тернопільщині і в інших областях. Вони працюють за однаковим сценарієм. Не виключаю, що причетні до Віктора Медведчука. І думаю, що ними будуть займатися правоохоронці.    

Голова комісії обласної ради з питань місцевого самоврядування і розвитку території Валентин Крока, почувши це, запропонував звернутися у Службу безпеки України:

Потрібно вжити кардинальних заходів, бо невідомо що з цього може "вирости".

На цю пропозицію пристали члени робочої групи. Втім, виявилося, що не тільки "сепаратисти" заважають об'днанню громад. І самі громадяни не поспішають об'єднуватися, бо мають безліч страхів. Зокрема, остерігаються, що через об'єднання закриються школи і лікарні, що позбудуться роботи вчителі, медики, працівники сільрад тощо. В результаті, із запланованих до створення 60 об'єднаних громад Рівненщина поки має тільки 17, що становить третину від запланованого. 

Що цікаво, держава не поспішає ці страхи розвіювати. Бо, як повідомив Василь Курилас, окрім поїздок представників офісу реформ по області на зустрічі з громадами, ніяким чином не інформує населення про плюси і мінуси об'єднання, не розвіює їхні міфи. Так, жодної інформації на цю тему не розміщують на всеукраїнських телеканалах, які здатні найшвидше донести правду до пересічних громадян. 

Нагадаємо, що вчора у трьох об'єднаних громадах Рівненщини відбулися вибори. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень