Економіка на Рівненщині: які райони - перші, а які пасуть задніх

У рейтингу - 20 пунктів

У трійці найкращих за соціально-економічним рейтингом районів Рівненщини – Сарненський, Березнівський та Рівненський.

Про це розповіли на засіданні колегії Рівненської ОДА, де підсумовували результати економічного розвитку області за 9 місяців 2017-го ріку.

Всього у рейтингу є 20 пунктів, куди входять усі райони Рівненщини та окремо обласний центр. Детальніше розкаже заступник голови Рівненської ОДА Ігор Тимошенко:

Якщо порівнювати з минулим рейтингом – є прогрес з Березнівською райдержадміністрацією, яка перемістилася вверх на 9 позицій. Демидівська – на 6, Корецька – на 5 позицій. Разом з тим, є суттєве зменшення рейтингу у Зарічненській і Володимирецькій райдержадміністраціях, які суттєво впали в рейтингу за рахунок цілої низки показників.

Пасуть задніх у списку Зарічненський і Володимирецький райони, а також міста Вараш і Дубно. Зокрема Зарічненський за рік опустився на цілих 14 пунктів та займає 17-18 місця на противагу 3-4 у першому півріччі цього року.

За даними Рівненської ОДА, зараз там впали обсяги промислової та сільськогосподарської продукції, а рівень безробіття сягнув 52 особи на робоче місце, у порівнянні з 8 на Рівненщині в загальному.

Загалом Рівненщина випереджає загальноукраїнський рейтинг за показниками розвитку промисловості та сільського господарства. Зростання економіки - 10% у порівнянні з минулим роком. Крім того в області триває реформа децентралізації, проходить наймасштабніший ремонт доріг за всю історію незалежності.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень