Рівнян закликали бойкотувати цирки

Через цирк «Кобзов», який гастролював у Рівному

Такий заклик поширили у соцмережі Фейсбук активісти Рівненської громадської організації "Екоклуб".

Вони пояснюють:

Під час гастролей цирку "Кобзов" у Рівному померла жирафа. Природоохоронці стурбовані жорстоким поводженням із тваринами та неналежними умовами їх утримання у цирку "Кобзов", що, можливо, призвели до загибелі жирафи. Замість констатувати цей факт та вжити заходів - тварини утримуються у клітках та вольєрах за температури +12 - адміністрація цирку заявила, що жирафу перевезли в тепліше стаціонарне приміщення у той час, коли ветслужбою було підтверджено смерть тварини.

"Екоклуб" пише, що у цирках тварини часто зазнають страждань та передчасно гинуть. Тож рекомендує:

Перед купівлею квитка у цирк поцікавтеся, у яких умовах утримуються тварини, дізнайтеся про їх походження та запитайте, як їх перевозять.

Також екоактивісти наголошують:

купуючи квитки до цирку, ви не прищеплюєте любов до тварин дітям, а стаєте співучасниками їх експлуатації. Цирк, у виставах якого задіяні тварини, культивує жорстокість та чинить довкіллю непоправних збитків.

Звертає увагу "Екоклуб" і на сьогоднішню подію, пов'язану теж з "Кобзовом", зокрема кулькопадом з фури цирку у центрі міста. Це, на його думку, свідчить, що

"Кобзову" байдуже до довкілля та до свого іміджу, оскільки це забруднило місто сміттям, що не розкладається, та створило перешкоди для руху транспорту.

Нагадаємо, ми писали про те, що у цирку "Кобзов" у Рівному загинула жирафа, а сьогодні він спеціально чи ні влаштував у центрі міста кулькопад.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень