Дитина до року, вагітна, медперсонал: на Рівненщині шириться кір

Найбільше хворих у Рівному, Рівненському та Березнівському районах

На фото зліва направо: завідувач відділу епіднагляду обласного лабораторного центру Віктор Мороз, головний спеціаліст управління охорони Рівненської ОДА Людмила Яценя, завідувач інфекційного відділення ЦМЛ Сергій Дорошенко.

 

Рівненщина лідирує за кількістю хворих на інфекційні захворювання. Про це розповіли на прес-конференції, присвяченій Всесвітньому тижню імунізації.

Ще у 2017 році Україну почав лихоманити кір, але до січня 2018 року на Рівненщині таких випадків не було. Проте вже на сьогодні ми маємо понад 170 хворих і це переважно діти.

У рейтингу областей за кором ми в першій десятці.

Але найбільшою небезпекою для населення регіону є правець і кашлюк, проти цих недуг вакциновані менше 30% громадян. Докладніше про це розказав завідувач відділу епіднагляду обласного лабораторного центру Віктор Мороз:

В нас теж ріст захворюваності на кашлюк. За три місяці поточного року ми маємо 73 випадки, це втричі більше ніж за аналогічний період минулого року.

 

Торік на кашлюк захворіло 254 особи, якщо взяти показник 21,9 на 100 тисяч населення, то цей показник був одним з найвищих в Україні. Тобто в 4 рази в нас показник вище середньодержавного.

За його словами, найменшому хворому на кір  - немає і року, але найважче доводиться дорослим, вони з тяжкими ускладненнями потрапляють до стаціонару, а лікування – недешеве, близько 5 тисяч гривень.

З початку року вже 50 осіб пролікувались у станціонарі інфекційних відділень медзакладів, 35 з них - діти (85% - нещеплені).

Також в області є випадок, коли вагітна жінка захворіла на кір, переривати вагітність вона відмовилася і поки невідомо, як це вплине на немовля.

Стоячи на варті здоров'я пацієнтів навіть шість медпрацівників підхопили інфекцію.

Спеціалісти наголошують, вакцина КПК і АКДП є в достатній кількості і лише вакцинація може вберегти вас від ускладнень, а іноді й взагалі зберегти життя.

Про ще одну інфекцію, яка може забрати людське життя, ми писали тут:

МОЗ попереджає: на Рівненщині, як і в усій Україні, можлива епідемія дифтерії

Стеж за нашими новинами у  Telegram

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень