Директора Дубенського будинку-інтернату Юрія Горбачука звільнять

Через численні фінансові порушення та знущання над інвалідами

Директора Дубенського будинку-інтернату для людей похилого віку та інвалідів Юрія Горбачука звільнять. Таку рекомендацію висунула спеціальна комісія, яка працювала в інтернаті два місяці. Нагадаємо, факти про численні фінансові махінації, відчудження земельних ділянок та примусові фізичні роботи душевнохворих на приватних господарствах родичів директора інтернату стали відомі широкому загалу завдяки журналістам.

За словами першого заступника голови облради та очільника комісії Миколи Драганчука, для моніторингу ситуації у заклад приїжджав і представник Уповноваженого з прав людини в Рівненській області, у звіті якого зафіксовано також численні порушення прав тих, що перебуває у закладі. Зокрема, людей на візках зовсім не вивозили на прогулянки на свіже повітря. На території інтернату також була кімната-карцер, куди поміщали тих, хто не виконує ті чи інші вказівки персоналу, або хворих у стані алкогольного сп’яніння. Тож, всі матеріали розслідування скерували до прокуратури. Розпорядження про звільнення директора має підписати голова облради Володимир Ковальчук, говорить Микола Драганчук:

 

 

- Комісія у своїх висновках рекомендувала притягнути директора комунального закладу "Дубенський будинок-інтернат" до дисциплінарної відповідальності. Тобто, пропонувалося голові (Рівненської обласної ради Володимиру Ковальчуку,-ред) підписати розпорядження про звільнення його із займаної посади. Виконуючим обов’язком пропонується його заступник. Я думаю, що на цьому питання не закриється, всі документи комісія відправила правоохоронним органам, аби вони надали, принаймні, правову оцінку.

 

Також зараз у дубенському інтернаті паралельно проводить планову перевірку і фініспекція. Суму порушень поки встановлюють, але вже відомо про факти списання паливно-мастильних матеріалів, які насправді не використовувалися, продаж продукції, а потім її ж закупівля за завищеними цінами.

Крім цього, на півставки одразу на кількох посадах цього ж інтернату був оформлений і син директора.

Найближчим часом мають оголосити конкурс на заміщення вакантної посади.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень