Двом учасникам замовного вбивства у Рівному повідомили про підозру

Щоб їх викрити, правоохоронці інсценували вбивство підприємця

Двом учасникам організованої злочинної групи, яка вчиняла Рівному особливо тяжкі та тяжкі злочини, 27 грудня повідомили про підозру.

Щодо них застосовано запобіжний захід – тримання під вартою. Про це під час брифінгу повідомив журналістам заступник прокурора області Мирослав Пацкан.

За його словами, злочинне угруповання створили та очолили у лютому 2018 року двоє жителів Рівного з метою отримання незаконної вигоди на постійній основі, шляхом виконання вбивств на замовлення, знищення майна громадян небезпечними способами.

Організатори особисто підшуковували замовників злочинів, передавали виконавцям необхідні відомості про жертв, забезпечували засобами спостереження за ними, конспірації, а також вогнепальною зброєю, розповів заступник прокурора.   

Злочинну діяльність організованої групи викрили та припинили правоохоронці у липні 2018 на етапі підготовки до умисного вбивства підприємця на парковці у Рівному.

Читайте також: Як «вбивали» підприємця на парковці у Рівному і хто замовник, - розповідь поліцейських​

За жертвою велося спостереження, кажуть у прокуратурі. Зловмисники володіли інформацією щодо місця проживання чоловіка, стоянки авто, рис його характеру та звичок. Виконавцям передали грошовий завдаток за вчинення злочину, а також вогнепальну зброю.

Аби завадити вбивству, правоохоронці провели спецоперацію.

Рівненський Бабченко: застрелений у центрі Рівного бурштинщик – живий?!

Зловмисники також причетні до підпалу офісу редакції «Четверта влада».

Крім того, встановлена причетність одного з учасників злочинного угруповання до умисного вбивства рівнянина на вулиці Набережній, -  розповів Мирослав Пацкан.

У Рівному застрелили чоловіка серед білого дня

Зараз троє учасників злочинного угруповання перебувають у розшуку. Досудове розслідування у цьому кримінальному провадженні триває. 

Крім того, прокуратура подала апеляцію на ухвалу слідчого судді, якою скасували повідомлення про підозру одному із учасників злочинного угруповання. Ухвалу слідчого судді визнано незаконною.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою групи із 5 осіб - жителів Рівненської та Київської областей - у вчиненні злочинів, передбачених кількома статтями кримінального кодексу (готування до вчинення навмисного вбивства, незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами, умисне знищення або пошкодження майна журналіста), триває.

За матеріалами прес-служби прокуратури Рівненської області

Наші новини у Тelegram. Номер у Viber063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень