Двох загиблих Героїв поховають у Здолбунові. Один з них побував в Іловайському котлі

Прощання відбудеться 16 червня

Ліворуч - Юрій Щепін, праворуч - Михайло Педченко

Завтра, 16 червня, у Здолбунів привезуть тіла двох воїнів, загиблих на війні. Це Юрій Щепін та Михайло Педченко. Про це повідомили з міськради Здолбунова. 

Юрій Щепін загинув на Донеччині під час виконання бойового завдання. 

Про Михайла Педченка відомо більше. Він побував у 2014 році в Іловайському котлі і вижив. Про це розповідав журналістам так:

Ми були для ворога — як ціль у тирі. Після обстрілів з колони у понад 1000 вояків більше половини полягло. Там було 14 «КАМАЗів» тіл вояків різних бригад, а не 100 загиблих, як звітувало військове керівництво держави.

 

Потрапив у полон. Українських полонених водили і возили Донецьком, щоб місцеві мешканці могли їх обзивати «бандерівцями», обпльовувати і проклинати. Внаслідок обміну полоненими зміг повернутися додому.

Припускав, що з полонених зроблять дезертирів чи психів. Бо вони – свідки злочину військового керівництва держави. 

 

Публікації з інформацією Михайла Педченка про Іловайський котел вивчав Комітет Верховної Ради з розслідування подій Іловайського котла.

Коли почалося повномасштабне вторгнення росії, він одним з перших прийшов у військкомат. 

Церемонія зустрічі тіл Героїв і прощання з ними запланована на такий час:

8.45 – 9.05 – зустріч Героїв у м. Здолбунів та коридор шани до площі Героїв Майдану. Маршрут: вул. Шкільна – Василя Жука-Грушевського –Площа Героїв Майдану

9.15 – 9.45 – громадянська панахида та прощання громадськості із загиблими Героями на площі Героїв Майдану

9.45 -10.15 – супровід Юрія Щепіна до Свято-Катеринівського храму.
Маршрут: площа Героїв Майдану – вул. Грушевського – Шевченка – Гончара – Церковна, 2

9.45 – 10.15 – супровід Михайла Педченка до собору Успіння Пресвятої Богородиці. Маршрут: площа Героїв Майдану – вул. Грушевського – Зелена (Зелена, 51, зупинка )– С. Бандери – Огієнка, 2

10.15 – 11.15 – відспівування Героїв у храмах

11.15 – 12.00 – супровід тіла Юрія Щепіна до кладовища на вул. Коперника м. Здолбунів. Маршрут: (автобусами) по вул. Церковна, 2 – Гончара – Шевченка (Свято-Тетянинський храм, формування пішої колони) – Шкільна – Лесі Українки – С. Бандери – Коперника

11.15 – 12.00 – супровід тіла Михайла Педченка на кладовище на вул. Коперника м. Здолбунів. Маршрут: вул. Огієнка – С. Бандери (об’єднання колон і спільна хода до кладовища на вул. Коперника м. Здолбунів)

12.00-13.00 – поховання Героїв на кладовищі на вул. Коперника м.Здолбунів

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень