Двох українських чоловіків поляки передали «своїм» в Україну після перевірки на трасі поблизу Німеччини

Одному заборонили в’їзд в зону Шенген на 10 років, щодо іншого – справа ще у суді

Фото ілюстративне

Українці намагалися переправити до Німеччини вісьмох нелегальних мігрантів, - повідомляє Головний штаб Прикордонної служби Польщі.

24 квітня всіх іноземців затримали співробітники Прикордонної служби Польщі. Тепер їм загрожує кримінальна відповідальність і невідворотний виїзд з Польщі за участь у цій злочинній діяльності.

Нелегальні мігранти, яких перехопили польські та німецькі прикордонники

Прикордонники Спільної польсько-німецької застави у Свєцьку, проводячи дорожню перевірку в районі автомагістралі А2, зупинили легковий автомобіль Chevrolet під керуванням 32-річного українця.

У нелегальному перетині польсько-німецького кордону водій допомагав трьом іноземцям, громадянам Алжиру, Ефіопії та Сомалі.

 

Іноземці, яких він перевозив, не мали жодних документів, що підтверджують їх особу та законність перебування на території Польщі.

Чоловіків затримали за спробу перетнути польсько-німецький кордон без необхідних документів. Підозрювані зізналися у вчиненні інкримінованих їм злочинів та були засуджені добровільно до 3 місяців позбавлення волі умовно. Водночас розпочато провадження щодо зобов’язання мігрантів повернутися на батьківщину.

У свою чергу водія-українця затримали за те, що він допомагав мігрантам, які всупереч правилам намагалися перетнути польсько-німецький кордон.

У інкримінованих йому злочинах він зізнався та дав пояснення.

Рішенням суду іноземця заарештували на два місяці.

 

Крім того, проти українця порушили провадження, щоб зобов'язати його повернутися в Україну.

Того ж дня прикордонники Спільної польсько-німецької застави в Людвігсдорфі на дорозі, що веде до кордону з Німеччиною, зупинили автомобіль Volkswagen під керуванням 20-річного громадянина України.

У зупиненому автомобілі перебувало ще п'ятеро чоловіків (четверо індійців і афганець), яких, як згодом з'ясувалося, молодий українець мав намір відвезти до німецького кордону і контролювати їх в'їзд на територію Німеччини.

Кур’єр - українець

Жодних документів, що підтверджують їх особу та законність перебування в Польщі, в індійців не було.

З заяв іноземців випливає, що вони незаконно перетнули кордон із Білорусі до Польщі, маючи намір потрапити до Німеччини.

 

До встановлення осіб іноземців і винесення адміністративних рішень, що зобов’язують їх повернутися, індійців помістили під варту в один із центрів для іноземців, а афганця передали під нагляд прикордонної служби.

Своєю чергою українця затримали за допомогу мігрантам у незаконному перетині кордону. Він вислухав звинувачення, зізнався у скоєному та погодився на умовний термін 8 місяців позбавлення волі.

Також було винесене рішення про конфіскацію фінансової вигоди, отриманої від перевезення іноземців, у розмірі 1400 доларів США.

Крім того, українець отримав рішення про негайне повернення та десятирічну заборону на в'їзд до Польщі та інших країн Шенгену. У результаті чоловіка у супроводі прикордонників доправили до польсько-українського кордону та передали там співробітникам прикордонної служби.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень