Дві особливі «Писанкові алеї» з’являться у Рівному до Великодня (ФОТО)

Цього року велетенські великодні яйця встановлять поблизу обласного краєзнавчого музею та перед кінотеатром «Україна»

Цьогоріч до створення писанок міська влада запросила сім’ї загиблих героїв Небесної сотні. Так, пасхальні крашанки та писанки на подвір’ї художньої школи ім. Мартиненка розмальовували сім’я загиблого героя Валерія Опанасюка та дочка Георгія Аратюняна – Ашхен.

Встановлюватимуть великодні крашанки та писанки 13 квітня, у Чистий четвер. Тоді ж і відбудеться загальноміський молодіжний ярмарок, кошти з якого передадуть на лікування маленького Іллі Омельчука. Хлопчик потребує пересадки кісткового мозку.

Про алею розповіла заступник міського голови Рівного Галина Кульчинська:

«Торік було 25 писанок, зараз вони відреставровані, їх встановлять біля музею краєзнавчого. Натомість зроблено ще 10 писанок нових, п’ять з них – пішли у ті навчальні заклади, які торік не розписували пасхальних яєць. Інша п’ятірка зараз тут, ми би хотіли, щоб вони були пам’ятні. Для їх розпису ми запросили пластунів, представників студентства, одну писанку буде розписувати Вікторія Опанасюк (дружина загиблого на Майдані Валерія Опанасюка – ред.) з дітьми та Ашхен Арутюнян із Аньою (дочка загиблого на Майдані Георгія Аратюняна – ред.). Одну писанку розмальовували діти учасників АТО та представники підліткового клубу «Юність»».

До слова, виготовлення однієї заготовки для великоднього яйця коштує близько тисячі гривень. Виготовляються вони із пінопласту, візерунки наносять спеціальною фарбою.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень