Дубенське лісництво п'ять років працює без бюджетних грошей

ДП «Дубенське лісове господарство» трансформували в ефективну модель господарювання, яка працює не на виживання, а на розвиток

Як розповів журналістам "Урядового кур'єра" директор підприємства Олег Юркевич, можливість співпраці з малим та середнім бізнесом у державних підприємств (зокрема лісового госопдарства) з’явилася у 2006-му році. 

Держкомітет лісового господарства надав «Дубенському лісовому господарству» статус пілотного підприємства у державно-приватному партнерстві. Очільник підприємтва відзначив, що це дало змогу кардинально змінити модель управління лісництвом:

- Замість п’яти великих лісництв, де працювало по 50—70 осіб, утворили 11, в яких тепер по 3—4 людини: лісничий і два-три майстри лісу — залежно від обсягу роботи, який їм дістався в результаті поділу наших 28 тисяч гектарів. Це в середньому на 2,5 тисячі кожне. А ще для надання необхідних нам послуг самі ж допомогли утворити 22 приватних підприємці: для лісозаготівель, перевезення, вирощування лісу. Тож людей не вивільняли — переводили на роботу до приватних підприємців, - каже Олег Юркевич.

Також у Дубенському лісництві першими в Україні  ввели електронний облік продукції, тож уникнули помилок. Передали підприємцям та лісництвам і техніку з гаража. За словами Олега Юркевича, не стало гаража (заправки, диспетчерської служби, бухгалтерів) — не стало браку пального, що дозволило зекономити 4 мільйони гривень на рік.

Головним досягненням пан Юркевич вважає вирішення проблеми самовільної рубки лісу: приватникові не цікаво стало рубати те, з чого йому жити завтра і що везти на пилораму. А серед своїх побажань висловив звернувся до законодавців, аби дослухалися до фахівців, які потім користуватимуться написаними законами. І навів приклад:

Скажімо, державна лісова охорона тепер належить до правоохоронних органів, але не має ні зброї, ні тих соціальних гарантій, які мають правоохоронці..., - каже Юркевич. 

За матеріалами «Урядового кур’єра» 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень