Дриль від Хомка – до Рівного завітало керівництво підшефного однойменного катера з Одеси

Рівне опікується судном уже 5 років

До Рівного завітав екіпаж однойменного артилерійського катера з Одеси, яким уже 5 років опікується наше місто.

Колишній і нинішній командири судна – старші мічмани Павло Машлай та Олексій Лебзяк приїхали на вшанування воїнів-афганців, а сьогодні зустрілися з очільником Рівного.

У подарунок отримали дриль.

Адже зараз катер «Рівне» на плановому ремонті, технічні роботи фінансує Міноборони, утім, комфорт п’ятьох чоловік особового складу моряки забезпечують самі. Тож кажуть, уже знають для застосовуватимуть електроінструмент, говорить Олексій Лебзяк:

 

- Это плановый ремонт. Морская вода – это агрессивная среда, поэтому надо менять детали, надо менять корпус, вырезать, где метал уже поеденый. Попросили помощь в ремонте для личного состава, для обшивки помещений, где он будет находиться. Потому что ремонт - ремонтом, делается государством, но внутренние помещения и бытовые условия уже личный состав  за свои деньги делает.

Тож на сесії Рівнеради розглянуть ще й виділення фінансової підтримки особовому складу.

Від знищення катер п’ять років тому врятував рівнянин. Саме Павло Машлай, який вже хоч і не живе у Рівному 20 років, був першим командиром артилерійського катера. Згадує, коли судно збиралися порізати на металобрухт, він звернувся до класного керівника (а нині члена правління рівненської спілки ветеранів Афганістану) Сергія Коротуна за допомогою. Тож спершу катером опікувалася спілка ветеранів.

За час, коли Рівне сприяло поверненню катера до виконання своїх функцій, судно пройшло вже більше 4-х тисяч миль.  

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень