ДПА з англійської стане обов'язковою для перехідних і випускних класів 

Щоправда, ще не у цьому навчальному році 

Англійську мову в українських школах вивчатимуть впродовж усіх років навчання. А також складатимуть державну підсумкову атестацію, аби оцінити рівень знань. Це робитимуть тричі - у 4,9 та 12 класах. Але нововведення запрацюють не у цьому році.  

Якщо школярі вивчатимуть англійську мову як першу іноземну мову, вони складатимуть ДПА з цього предмета після 4, 9 та 12 класів. Це передбачено законом про використання англійської мови в Україні. Його Рада погодила днями за основу. 

Якщо школа обере освітню програму, що передбачає вивчення англійської як другої іноземної, учні складатимуть ДПА з англійської після 9 та 12 класу. 

Обов'язковою ДПА з англійської мови як першої іноземної (у 4, 9 та 12 класах) має стати у 2028 році, а з англійської як другої іноземної (у 9 і 12 класах) – з 2030 року. 

Нагадаємо, у час повномасштабної війни в Україні школярі не складають ДПА. Цю перевірку знань повернуть після війни.  

Джерело: 24 канал

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень