Досвід екс-рівнянина: Україна завойовує Росію кальсонами?

На ринку в Самарі можна придбати термобілизну Збройних сил України

Фото з мережі м. Самара

У редакцію Радіо Трек надійшло повідомлення від чоловіка, який раніше мешкав у Рівному.

У російському місті Самара він придбав кальсони, виготовлені в Україні. На них є бірка, де зазначено:

Власність ЗСУ. Не для продажу.

Фото білизни, яку придбали у Самарі

За комплект термобілизни (кальсони і сорочка "за стандартами НАТО") чоловік заплатив 1500 рублів. Це приблизно 600 гривень. 

Фото білизни, яку придбали у Самарі

Таку покупку чоловік здійснив на Кіровському речовому ринку, який у Самарі розташований на заводському шосе.

Фото з google maps м.Самара Кіровський речовий ринок

Люди, наближені до Збройних сил України, зазначають, що така білизна не надходить у вільний продаж. Принаймні не з такими бірками.

Фото з google maps. Так виглядає ринок у Росії, де можна придбати кальсони ЗСУ

Білизну зазвичай Міністерство оборони замовляє безпосередньо у завода-виробника. Потім готова партія має надійти на централізований склад, і вже потому її частинами відвантажують до складських приміщень військових частин, де видають військовим відповідно до потреб і сезону.

Фото з мережі м Самара. Зліва - річка Волга

На бірці зазначено, що їх виготовила трикотажна фабрика «Роза». Підприємство має свій сайт та окремо Інтернет-магазин. В останньому представлено широкий асортимент одягу.

Є у продажу чоловіча спідня білизна, окремо можна придбати і кальсони. Втім, вони цілком цивільні. Тож це підтверджує факт, що термобілизна, придбана на ринку у Самарі, виготовлялася суто на замовлення.

Ми звернулися до керівника громадської ініціативи «За чесний тендер» Святослава Клічука. За вказаним на бірці  номером контракту 286/3/16/70 від 12.08.2016 він допоміг знайти нам цю закупівлю на сайті Державних закупівель www.dzo.com.ua.

Ресурс підтверджує, що 17.06.2016 року Міністерство оборони України оголосило про намір здійснити велику закупку одягу для військовослужбовців. Очікувана вартість закупівлі складала 51 млн грн. Закупівля була завершена 12.08.2016 року. Вона  передбачала шість лотів, і за окремими лотами було обрано різних переможців – виконавців замовлення, серед них зокрема і ТФ «Роза».  

Святослав Клічук рекомендував нашій редакції звернутися щодо цієї закупівлі із запитом безпосередньо до Міністерства оборони. Адже не всі закупівлі проходять через Прозорро, і навіть якщо тендер був, то  недостатньо інформації про предмет закупівлі, і щось можна пропустити.

Тож редакція Радіо Трек підготує запит до Міноборони, щоб з’ясувати, куди саме призначалася термобілизна.

Фото з мережі. м. Самара

Щоправда, придбати термобілизну ЗСУ можна і на торговому майданчику ОLХ та prom.ua. Тут є з десяток оголошень з продажу кальсон та сорочок, які в зимовий період вдягають під форму. Вартість комплекту складає від 350 до 600 гривень. У продажу є білизна чорного та темно-зеленого кольорів.

Фото з olx.ua

Наші новини у Тelegram. Номер у Viber063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень