Муляренко хоче реанімувати інтерес жителів Рівного до давно знайомих об’єктів

Та дати унікальну можливість незрячим бачити ці обєкти

Петро Поліщук біля міні-скульптури у Львові. Такі пропонують встановити у Рівному. До слова, Петро Поліщук незрячий. Він є радником міського голови Володимира Хомка.

У Рівному пропонують створити і встановити міні-скульптури основних туристичних об’єктів Рівного з використанням шрифту Брайля та з нанесенням QR коду. Такий проект подав на Громадський бюджет голова облдержадміністрації Олексій Муляренко.

Олексій Муляренко під час презентації проектів, які він подав на Громадський бюджет 2018.

Олексій Муляренко пропонує створити таке:

Це були б мініатюрні копії нашого драматичного театру, музею краєзнавчого, органного залу, Свято-Воскресенського собору та пам’ятника Марії Несвицькій. Біля кожної такої міні-копії буде табличка із найваживішою інформацією про пам’ятку, написану шрифтом Брайля плюс QR код. З допомогою цього QR коду людина зможе перейти на інший інформаційний ресурс, де вже більше інформації про скульптуру буде викладено з тифлокоментарем та сурдоперекладом. Це важливо для незрячих та людей з вадами слуху. 

Крім того, за словами голови ОДА, проектом передбачено виготовлення 3D-макетів трьох туристичних об’єктів з широкими можливостями експонування.

Тетяна Федорівна Войтович (на фото - у зеленому костюмі) стала радником Олексія Муляренка після того, як у квітні 2018 року, підняла питання доступності туристичних маршрутів для людей з інвалідністю.

Написати проект Олексія Муляренка надихнули активні представники людей з обмеженими можливостями.

Зокрема це незрячі рівняни Тетяна Войтович та Петро Поліщук.

Ці люди запевняють, що реалізація цього проекту принесе позитивний культурний, соціальний та виховний ефект.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень