Доступний сухофрукт захищає від раку кишківника

Він чудово впливає на перистальтику

Сухофрукти повинні бути частиною раціону, особливо якщо йдеться про здорове харчування. Дієтологи радять їсти чорнослив. Він вирізняється високим вмістом компонентів, які сприятливо впливають на перистальтику кишківника і його здатність спорожнятися.

Чорнослив – продукт з високим вмістом клітковини, яка запобігає закрепам. Чорнослив містить багато сорбіту і хлорогенової кислоти, що збільшують частоту випорожнень.

Сушені/в’ялені сливи покращують захист кишківника від появи ракових пухлин. Вчені вважають що такий ефект чорнослив має завдяки антиоксидантній дії мікроелементів, що входять до його складу. Він зменшує запальні процеси, які можуть провокувати зростанню злоякісних утворень.

Фахівці пояснили, що марганець, а також мідь, що містяться в чорносливі, сприяють захисту здорових клітин від пошкоджень.  Антоціани чорносливу зменшують ризик розвитку раку товстої кишки.

На думку дієтологів, при відсутності протипоказань оптимально з’їдати один-два сушених плоди в день. Серед інших чорнослив добре впливає на роботу серця, а також здатність зміцнювати кістки.

Повідомлення про здоров'я мають суто рекомендаційний характер. У випадку виникнення проблем - звертайтеся до лікаря. Не займайтесь самолікуванням.

Джерело: green post

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень