Як на Рівненщині витратили сотні тисяч євро і витратять ще

Визначали затребувані професії. Результатом дослідження має стати "подальша реорганізація закладів профтехосвіти".

Найбілше на ринку праці Рівненщини потрібні швачки та помічники машиністів електровозів.

Для того, щоб це взнати, 12 місяців проводили "дослідження", витративши на нього сотні тисяч євро у рамках чергового "гранту ЄС".

Упродовж року громадська організація «Волинський ресурсний центр» проводила дослідження Волинського субрегіону, до якого входить Волинська і Рівненська області. Під час дослідження опитали випускників професійно-технічних закладів та їх потенційних роботодавців для того, аби виявити, як далі розвивати систему профтехосвіти, аби вона приносила реальний результат.

Дослідження було проведене в рамках проект Євросоюзу за співфінансування Рівненського та Волинського обласних управлінь освіти.

Загальна сума – більше мільйона євро, з низ 800 тисяч – це ґрант ЄС.

Це достатньо цікава заява. Загальна сума – понад мільйон євро. ЄС дав 800 тисяч. Інші видатки покрили з бюджетів відповідно Волинської та Рівненської областей. Фактично – вирвали гроші з горла учителів і віддали їх на "дослідження".

Це означає, на хвилинку, що для проведення цього "дослідження" Рівненська область витратила з власного бюджету, щонайменше, 100 тисяч євро у гривневому еквіваленті.

Тобто 2500000 грн.

Загальна ж сума грошей, що їх планують освоїти представники "громадської організації", має сягати 30 000 000 (тридцяти мільйонів гривень).

Повідомляється, що впровадження проекту, який розпочався у 2014, триватиме до 2017 року.

За словами президента ГО "Волинський ресурсний центр" Василя Кашевського, результатом проведеного тридцятимільйонного дослідження (!) стане можливість учням обрати саме ту професію, на яку буде попит впродовж багатьох років:

 

 

- Конструкція проекту передбачає, що першим етапом було проведено дослідження ринку праці, яке дало нам відповіді на такі ключові запитання про те, яка є професійна структура кадрів Волинської та Рівненської областей, щоби молодь наша більш правильно обирала професію. Не ті професії, які розрекламовані і по них немає роботи, а ті, які потрібні на ринку праці і будуть потрібні в довгостроковій перспективі.

 

Багатомільйонне дослідження вже показало "громадським активістам", що найбільша потреба на ринку праці сьогодні у швачках, втім, кількість випускників цієї професії все ж перевищує попит на них.

А от не вистачає підприємствам помічників машиніста електровоза. Вакансій станом на 2016 рік 40, в той час як випускників з таким фахом 29.

Між тим, зовсім не потребують працедавці слюсарів з ремонту автомобілів, перукарів, візажистів та манікюрників, слюсарів з ремонту сільгоспмашин, операторів електронно-обчислювальних та обчислювальних машин, флористів, провідників та оглядачів вагонів. 

У рамках проекту ЄС також створять 12 тренінгових центрів на базі професійно-технічних закладів, туди закуплять новітнє обладнання, на якому учні зможуть здобути практичні навички для майбутньої роботи.

Результатом дослідження також було створення унікальної карти, на якій можна переглянути попит на професії у конкретному районі Волинського субрегіону і середню зарплату, яку пропонують роботодавці.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень