Дошку американцю, який мав українське коріння, встановили у центрі Рівного (ФОТО)

Пам'ятку встановили у районі, де раніше проживали його батьки

У Рівному встановили пам’ятну дошку,  присвячену 100-річчю від дня народження «батька мюзиклів», всесвітньовідомого композитора і диригента Леонарда Бернстайна.

Батьки музиканта до Першої світової війни проживали у Рівному, а потім емігрували до Америки, де він народився.

Ініціатор встановлення пам’ятного знаку - голова джаз-клубу «Джем» Сергій Гемберг:

Ця дошка символізує пам’ять до великої людини, пам’ять до Леонарда Бернстайна, який визнаний одним з найвагоміших музикантів в історії сучасної Америки. Його ім’ям назвали рік в Америці цьогоріч.

 

І ця спадщина є корінням з міста Рівного.

На творчість композитора вплинули українсько-єврейські музичні традиції, які шанували його батьки, зазначив аташе з питань культури американського посольства Шон О’Хара.

Єврейське походження Берстайна, емігрантський досвід і американське середовище сильно вплинуло на його музику. У США кожен знає мюзикли Леонарда Бернстайна. Його мюзикли стали невіддільною частиною американської культури. Його симфонічну і камерну музику люблять і виконують у всьому світі. 

Леонард Бернастайн був головним диригентом Нью-Йоркської філармонії, а найвизначнішою роботою композитора став мюзикл «Вестсайдська історія», який отримав 10 Оскарів.

Пам’ятну дошку у Рівному можна побачити на вулиці Симона Петлюри, 13, де колись у єврейському кварталі проживали його батьки.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень