Ваша посилка загубилася дорогою: Що робити?

Потрібно зробити лише одне

Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

Якщо ви відправили посилку, а вона не надійшла до місця призначення, варто звернутися до поштового відділення, через яке ви робили відправлення, із заявою про втрату або пошкодження посилки.

Для подання заяви відправник має надати документ, що засвідчує особу, а також розрахунковий документ. Саме тому потрібно завжди зберігати касові чеки та квитанції про оплату послуги з пересилки.

Згідно зі статтею 18 Закону України «Про поштовий зв’язок»,  за невиконання або неналежне виконання послуг з пересилання внутрішніх поштових відправлень оператор поштового зв’язку несе матеріальну відповідальність перед користувачами:

  • за повну втрату реєстрованих поштових відправлень без оголошеної вартості – відшкодовується вартість послуг поштового зв’язку та штраф у розмірі 100 відсотків вартості цих послуг;
  • за часткову втрату (пошкодження) вкладення посилки без оголошеної цінності – відшкодовується його вартість пропорційно до маси втраченої або пошкодженої частини вкладення шляхом поділу розміру тарифу за пересилання на чисту масу вкладення та штраф у розмірі 100 відсотків вартості послуг поштового зв’язку;
  • за повну втрату (пошкодження) вкладення посилки з оголошеною цінністю – відшкодовується у розмірі суми оголошеної цінності поштового відправлення, вартості послуг поштового зв’язку та штрафу у розмірі 25 відсотків вартості цих послуг;
  • за часткову втрату (пошкодження) вкладення посилки з оголошеною цінністю з описом вкладення — відшкодовується вартість вкладення або його пошкодженої частини згідно з описом, вартістю послуг поштового зв’язку та штрафом у розмірі 25 відсотків вартості цих послуг;
  • за несвоєчасне доставлення всіх видів реєстрованих поштових відправлень – штраф у розмірі 25 відсотків вартості послуг поштового зв’язку.

Важливо! У випадку, якщо пошта відмовилася компенсувати вартість посилки, то ви маєте право оскаржити це у судді.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень