Внесок великий, але є одне «але»: чи нададуть звання почесної громадянки Рівного Косміаді?

Цього року

Фото - ОГО

Надати звання почесний громадянин міста дочці художника Георгія Косміаді – Надії – просять мера Рівного. Ініціювали це представники одного з культурно-просвітницьких центрів міста, які спільно з художниками прийшли на сесію міської ради у четвер, 20 грудня.

Петро Подолець - біля мікрофона. Фото Радіо Трек.

Прохання озвучив голова обласної організації спілки художників Петро Подолець:
 

- За великий внесок в розвиток культурної спадщини Георгія Косміаді та створення «Арт-галереї картин Георгія Косміаді у Рівному» та передачі значної кількості картин художника у фонд обласного краєзнавчого музею, а ще з нагоди 95-річчя Надії Косміаді надати їй звання почесного громадянина міста. Наша спілка підтримала таке звернення і я вважаю, що ми не до кінця оцінили той внесок, який родина Косміаді зробила для нашого краю.

Мер Рівного погодився з цієї пропозицією, втім зауважив, що до 29 грудня, до дня народження Надії Косміаді, надати звання не встигнуть через бюрократичні процедури.

Зауважимо, торік Надія Косміаді отримала відзнаку за заслуги перед містом ІІ-го ступеня. У своїх 94 роки жінка організувала понад 80 виставок картин батька та його учнів у різних містах країни.

Наші новини у Тelegram. Номер у Viber063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень