До уваги рівнян: Верховна Рада у рази збільшила штрафи за паркування на місцях для інвалідів

При парковці на місцях для осіб з інвалідністю Ваше авто може забрати евакуатор

Верховна Рада України ухвалила урядовий закон, який посилить відповідальність за паркування, зупинку, стоянку транспортних засобів на місцях, призначених для осіб з інвалідністю.

Паркування транспортного засобу на місцях, призначених для паркування транспортних засобів, якими керують водії з інвалідністю або водії, які перевозять осіб з інвалідністю, водієм, який не має підтвердних документів щодо наявності в нього чи одного з пасажирів інвалідності (крім явно виражених ознак інвалідності), — тягне за собою накладення штрафу на водіїв транспортних засобів у розмірі шістдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, - йдеться у тексті Закону.

Штраф передбачений у розмірі від 60 до 100 неоподаткованих мінімумів.

Тобто, від 1 020 до 1 700 гривень.

До речі, зміни стосуються не лише водіїв. А й тих, хто не облаштував спеціальні місця на своїх парковках:

Необлаштування на спеціально обладнаних чи відведених майданчиках для паркування транспортних засобів (у тому числі біля житлових будинків) місць, призначених для паркування транспорту, яким керують водії з інвалідністю або водії, які перевозять осіб з інвалідністю, чи облаштування без дотримання вимог щодо розміщення таких місць — тягне за собою накладення штрафу на посадових (юридичних) осіб, які утримують спеціально обладнані чи відведені майданчики для паркування транспортних засобів, у розмірі шістдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян ( 1 020 гривень).

Нові поправки також зобов'язують власників стоянки облаштовувати 10 % паркомісць для людей з інвалідністю.

Нижче Ви можете ознайомитися із повним текстом закону.

doc_411822 by Ilona Radzivil on Scribd

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень