До уваги рівнян: в уряді прокоментували інформацію про скасування декрету

Паніку поширили у соцмережі Facebook

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман спростовує інформацію про скасування декретних виплат з 1 січня 2019 року, поширену у соцмережі.

Про це він сказав під час години запитань до уряду, пише інформагентство Українські Новини.
 

- Мені показали інформацію з соціальних мереж, де написано, що парламент і уряд планує скасувати декрет і виплати. Хочу сказати, що це абсолютна нісенітниця. Ми підтримуємо народжуваність і будемо тільки посилювати соціальний захист.

 

Я нікому не дозволю забирати у людей те, що їм належить, особливо якщо йдеться про декретні, про народження дітей", - сказав Володимир Гройсман.
 

Зауважимо, що ця інформація обурила і жителів Рівненщини. Вони панічно поширюють повідомлення з сайту «Важливо.UA». Вказаний портал, своєю чергою, посилається на видання «POLITEKA».

Однак і тут, наводячи цитату заступника міністра соціальної політики Олександри Чуркіної, жодного слова про скасування декрету немає. Подаємо повідомлення з порталу без змін:

Так, за словами заступника міністра соціальної політики Олександри Чуркіної, з 1 січня 2019 року держава щомісяця компенсуватиме сім’ям фінансові витрати на оплату нянь.

Мова йде про дітей до 3-х років. За рік батькам, які офіційно найняли на роботу няню, відшкодовуватимуть розмір прожиткового мінімуму для дітей до 6 років. Зараз це – 1500 гривень на місяць. Однак з підняттям прожиткового мінімуму, влада обіцяє, що цифра буде рости. Загальна сума компенсації в кінці року залежатиме від того, скільки місяців працювала няня. За словами Чуркіна, робиться це для того, щоб батьки могли скоріше повернутися на роботу.

Жодного посилання на офіційні документи чи джерела видання не наводить, крім як на попередні свої матеріали з біографією Гройсмана й інші публікації, які жодним чином не стосуються декрету.

Таким чином, загальноукраїнські видання зманіпулювали інформацією, що стосується урядового проекту «Муніципальна няня».

Як передбачено програмою

з 1 січня 2019 року держава частково відшкодовуватиме батькам послуги няні, що доглядає за дитиною до 3-х років.

Розмір відшкодування – один прожитковий мінімум для дітей віком до 6 років (станом на 1.01.2018  це 1 492 грн) – за кожен місяць роботи няні.

Батьки мають підписати офіційний договір з доглядальницею.

Це прописано у постанові Кабміну. Ознайомитися з нею можна за посиланням.

Саме у межах цього пілотного проекту в Україні з 1 вересня почали видавати «пакунки малюка».  

Про це сайт Радіо Трек писав у публікації Рівнянам гроші за няню компенсує держава. А в пологових роздаватимуть дурники та пипки

Наші новини у Telegram  

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень