До уваги рівнян: Кабмін змінив обрахунок пенсій ліквідаторам аварії на ЧАЕС

Уряд змінив механізм обчислення пенсій особам, які отримали інвалідність внаслідок участі у ліквідації наслідків радіаційних аварій

На засіданні уряду у середу, 15 листопада, Кабмін вніс зміни до Порядку обчислення пенсій особам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Тим самим врегулював механізм обчислення пенсій особам, які брали участь у ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи, інших ядерних аварій та випробувань, військових навчаннях із застосуванням ядерної зброї під час проходження дійсної строкової служби і внаслідок чого стали особами з інвалідністю, йдеться на Урядовому порталі.

Розроблена Міністерством соціальної політики урядова постанова про внесення змін до згаданого порядку передбачає

що за бажанням осіб вказаних категорій, пенсія з інвалідності обчислюється з п’ятикратного розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня відповідного року. Зараз це 3 200 гривень.  

Раніше розмір пенсії залежав від заробітної плати, одержаної за роботу у зоні відчуження.   

До слова, до ліквідації аварії на ЧАЕС з Рівненщини було залучено майже 8 тисяч осіб. Нині лише половина з них ще лишилися жими.  

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень