До Рівного може приїхати Борис Акунін – автор «Фандоріна» (ФОТО)

На Лозового зійшло 悟 /саторі/

Борис Акунін (Григорій Чхартишвілі)

Як відомо, Борис Акунін – це літературне псевдо Григорія Чхартишвілі.

Григорій Шалвович нині переїхав до Франції, хоча й стверджує, що не імігрував із Росії, проте його вважають одним із найвиразніших противників режиму Путіна.

Незрозуміло, де саме його перестрів Андрій Лозовий, однак, автор серії детективних бестселерів про Ераста Фандоріна та народний депутат із Рівного днями таки перетнулися.

Чхартишвілі та Лозовий десь у Лондоні, якщо вірити позначкам Instagram

За результатами цієї зустрічі Лозовий у себе на ФБ-сторінці написав:

Так давно мріяв про цю зустріч, що досі не віриться... один з моїх улюблених письменників Григорій Шалвович Чхартішвілі, він же – Борис Акунін, Анатолій Бруснікін і Анна Борисова (а можливо, є ще якийсь псевдонім, про який ми ще не знаємо).

 

Хотів так багато йому сказати, але вперше за багато років – розгубився і заменжувався((... однак Григорій Шалвович ніби це відчув і сам швидко привів мене до тями фразою: «Вот когда Россия была частью Украины - это я, как ты понимаешь, о временах Киевской Руси..» – зійшло на мене 悟 /саторі/ в  – і  стало так легко і душевно, коли в четвертий раз перечитуєш улюблені «Нефритовые чётки».

 

Запросив Акуніна і його чарівну дружину Еріку Ернестівну в рідне Рівне. Він спочатку прийняв пропозицію доволі скептично, але я знав, чим підкупити (по Достоєвському «глагол не підходящий», бо робив це абсолютно щиро) – згадав за Острозьку академію та інші цікаві історичні моменти нашого краю, яких так багато.

 

У професійного історика, який любить у своїй белетристиці погратися з реальними персонажами (генерал Скобєлєв/генерал Соболєв; анархіст Волін/ Арон Воля і т.д.), щоб «feel the epoch» - загорілися очі. і він вмить доручив помічниці знайти можливість у його графіку включити в найближчий час Західну Україну, де він ніколи ніде і не бував, крім Львова...

 

Вибачте за емоції – я мріяв про цю зустріч 14 років. у нас є спільні знайомі, в тому числі його одногрупник, нині ведучий "Прямого" Євген Олексійович Кисельов, але я чомусь хотів, щоб було саме так: дізнатись, де він може бути, і просто підійти на вулиці.

 

Усе, що є на світі, спочатку було мрією.

Тож не можна виключати, що Борис Акунін (Григорій Чхартишвілі) у недалекому майбутньому таки відвідає Рівненщину.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Микола Кульчинський

Микола Кульчинський

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень