«До нас не хоче їхати швидка», - мешканці села біля Рівного просять відремонтувати дорогу (ФОТО)

Це за 12 км від обласного центру

Мешканці села Хотин Рівненського району кажуть,  що бруківка на відрізку від села Великий Олексин і до них покладена ще у 1957 році, і вона в аварійному стані.

Говорить представник ініціативної групи мешканців села Хотин Рівненського району Валентина Вовкодав-Ширко:

Вона місцями повністю вибита, продавлена. Їхати нею практично неможливо. Автомобілями з високою підвіскою – ще якось можна протруситися, а легковими – дуже проблематично. До нас неможливо швидку допомогу викликати. І наші діти вимушені їздити у  школу в Городок. Хоча на території нашої новоствореної ОТГ є прекрасна школа у  Шпанові новозбудована. Але через відсутність дороги ми теж туди не можемо їхати.

 

Валентина Вовкодав-Ширко каже, що до них мешканці Рівного на відпочинок могли б їздити, якби не дорога:

Ще у нас гарне місце для відпочинку. Туди приїжджає багато відпочивальників. Є чотири кар’єри, заповнені водою. Орендар поставив альтанки. Планують зробити пляжі. Оскільки у рівненських водоймах забороено купатися, то це  - чудова альтернатива.

За словами Валентини Вовокодав-Ширко, ремонт їхньої дороги включений у план розвитку автодоріг вже не один рік. Але до його фінансування ніяк не доходить.

Ми зверталися до голови Рівненської ОДА Олексія Муляренка кілька разів. Востаннє 16 травня. Нардеп Юрій Вознюк приїжджав до нас й обіцяв зробити дорогу. Але на неї навіть кошторис не зроблений і на сесію питання не винесене про виділення коштів з бюджету. Хоча і районна влада обіцяла співфінансування з сільською радою. Але досі нічого нема.

Заступник начальника Служби автодоріг Рівненщини Микола Козачок каже, що хотинцям ще треба дякувати, що у них дорога є, і що вона з бруківки, бо такі нині - у набагато кращому стані, ніж дороги інших категорій. Втім, Служба автодоріг з 1 січня цього року такі дороги не ремонтує:

Всі дороги місцевого значення передані органам місцевого самоврядування. А делегували Службі доріг, а ми делегували нашому підряднику - ДП «Рівненський автодор» тільки експлуатаційне утримання.

 

Всі поточні ремонти, капітальні ремонти – цим займається новостворене управління при управлінні капітального будівництва обладміністрації. Тож хотинцям треба звертатися туди і подавати заявку, щоб ту дорогу внесли до плану ремонту.

Як повідомили нам з Рівненської ОДА, у план ремонту за кошти державної субвенції місцевим бюджетам на цей рік дорога Великий-Олексин-Хотин не включена.

А ось так виглядає дорога:

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень