Під стінами Рівненської ОДА масовий молебень (ФОТО)

Представники УПЦ МП прийшли під ОДА через «специфічний» законопроект

Кілька десятків вірян Української православної церкви (Московського патріархату) зранку, 18 травня, прийшли під стіни Рівненської обласної державної адміністрації.

Віряни протестують проти ухвалення законопроекту №4511 «Про особливий статус релігійних організацій, керівні центри яких знаходяться в країні, яка визнана Верховною Радою державою-агресором».

Загальна молитва перед стінами «білого дому» здійснюється за народних депутатів, які своїм голосуванням за вищезгаданий законопроект «повернуть країну в часи комунізму».

Мітинг охороняє поліція.

Нагадаємо, автори законопроекту, який голосуватимуть сьогодні у Верховній Раді, пропонують поміняти саме визначення релігійної громади. Якщо зараз це – «організація віруючих громадян одного й того ж культу, віросповідання (...), які добровільно об'єдналися з метою спільного задоволення релігійних потреб», то в законопроекті наголошено, що належність людини до такої громади повинна підтверджуватися «її участю в релігійному житті конкретної громади».

До вірян приєдналися і заступник голови Рівненської ОДА Світлана Богатирчук-Кривко та заступник голови Рівненської обласної ради Олексій Бучинський.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень