Близько тисячі мін на добу: що відбувається на рівненському кордоні з Білоруссю

Будівництво багаторівневої системи борони триває

Військові продовжують створювати багаторівневу систему оборони на півночі Рівненщини. За допомогою спецтехніки розставляють протитанкові міни. За день — від 500 до тисячі одиниць.

Знімається чека, натискаєш кнопку — іде звук. Бойок з горизонтального положення став у вертикальне – бойове, це триватиме секунд 30. Присипав і вона чекає свого товариша, — показує мінування військовий Олексій.

Укріплення кордону від Білорусі триває безперервно. Створювати нові оборонні рубежі військовим допомагають добровольці. Приміром, Дубровицька громада спрямувала цього року третину бюджету.     

26 мільйонів 550 тисяч виділили на оборону. Закупили 20 мавіків, антидронові рушниці. Відремонтували техніку, — каже голова Дубровицької громади Богдан Микульський.    

Загроза наступу з Білорусі поки малоймовірна — концентрації військ не фіксується. Однак українські захисники продовжують облаштовувати на кордоні багаторівневу систему оборони. Командувач Об'єднаних сил ЗСУ, генерал Сергій Наєв запевняє, укріплення скоро стануть бетонувати:

Ця польова фортифікація, коли отримаємо кошти Держбюджету, їх спрямуємо на обласні військові адміністрації. Буде перехід від польової до довготривалої фортифікації.   

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень