Дніпропетровськ та Дніпродзержинськ перейменували

Тепер ці міста називатимуться Дніпро та Кам'янське відповідно

Постанову (№3864) про перейменування міста Дніпропетровська підтримали 247 народних депутатів із 344, зареєстрованих у сесійній залі. Постанова набуває чинності з дати її прийняття.

Як зазначається у пояснювальній записці, свою теперішню назву Дніпропетровськ у 1926 році отримав за назвою ріки та на честь партійного, більшовицького і радянського діяча, керівника революційного руху та голови ЦВК УРСР – Г.І. Петровського (1978-1958), який згодом став одним з ініціаторів організації Голодомору 1932-33 років.

Тож відтепер місто називається - Дніпро.

Верховна Рада України ухвалила постанову про перейменування окремих населених пунктів та районів (№ 4085), якою, зокрема місто Дніпродзержинськ перейменовується на Кам'янське. За це рішення проголосували 249 народних депутатів із 344 зареєстрованих у сесійній залі.

Як сказав один з авторів проекту постанови, народний депутат від "Народного фронту" Микола Федорук, у постанові йдеться про перейменування 9 районів, 6 міст та 284 сіл і селищ.

Нагадаємо, раніше Верховна Рада в рамках декомунізації перейменувала 218 населених пунктів та 6 районів.
 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень