Для переробки сміття у Рівному тариф треба підняти у 7 разів, - міський голова

Аби місто змогло оплачувати роботу сміттєпереробного заводу

Фото ілюстративне

Про це в ефірі Радіо Трек розповів міський голова Рівного Володимир Хомко.

Каже, зараз у місті є проблема з «підкиданням» сміття із ближніх населених пунктів. Чимало людей спеціально вивозять відходи в обласний центр, який своєю чергою, витрачає на його утилізацію додаткові кошти. Це неправильно, каже очільник міста:

Люди не розуміють про що йдеться. Якщо людина вивозить сміття із Вересневого у Рівне і вона вважає, що це правильно, то це не так. Вивезенням цього сміття повинна займатися влада Вересневого, а не Рівного, бо на це треба кошти. І так з усіма ближніми селами, - пояснив Володимир Хомко.

Ексміський голова Рівного Володимир Хомко

Якщо ж говорити про переробку сміття, то це доволі дорого, тож далеко не кожен рівнян захоче платити за вивіз і переробку побутових відходів у 7 разів більше, продовжує міський голова:

Переробляти сміття можна – у нас вже є готовий завод, його можна запустити хоч завтра. Але вимога заводу – 40 євро за тонну переробленого сміття.

 

Щоб місто змогло платити таку суму, тариф на вивезення сміття треба збільшити у сім разів. А якщо не підвищувати цей тариф, то не буде ніде в Україні таких сміттєпереробних заводів.

Зараз подібний завод будують у Львові, але по завершенню будівництва підійматиметься питання оплати його роботи, впевнений очільник Рівного. При цьому, у сусідньому обласному центрі ситуація зі сміттям практично унікальна. На сьогодні Львів і так витрачає на його вивезення чималі кошти, адже вимушений розвозити відходи по різних областях і відповідно – платити за це.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень