Діти хотіли вкрасти кукурудзу, а натрапили на банку з грішми

Там було 13 700 гривень

Подія трапилась торік 1 листопада в одному з сіл Дубенського району. 17-річна О. та її молодший брат посеред білого дня прийшли до господарства 77-річного К. Проникли до комори з метою вчинення крадіжки кукурудзи. У насінні вони натрапили на банку з грішми. Як з’ясувалося пізніше — там було 13 700 гривень, частину з яких вони встигли витратити.

Про це повідомляє прес-служба Рівненського апеляційного суду.

16 серпня 2018 року у Дубенському міськрайонному суді проголосили вирок у цьому кримінальному провадженні.

Неповнолітню О. визнали винною. Щоправда, суд звільнив дівчину від відбування покарання з випробувальним терміном 1 рік.   

Потерпілий оскаржив вирок суду першої інстанції у Рівненському апеляційному суді. Просив вирок суду скасувати та постановити новий, яким призначити неповнолітній 6 років тюремного ув’язнення.

У ході апеляційного розгляду потерпілий відмовився від заявленого цивільного позову про відшкодування моральної шкоди, хоча раніше хотів стягнути з дівчини та її малолітнього брата по 100 тисяч гривень моральної шкоди.

Рівненський апеляційний суд попередній вирок залишив без змін, апеляційну скаргу потерпілого — без задоволення.

Ухвалюючи таке рішення, суд виходив з того, що неповнолітня визнала вину, щиро розкаялась та активно сприяла у розкритті злочину, частково відшкодувала заподіяну шкоду. Також суд взяв до уваги той незаперечний факт, що обвинувачена вперше притягується до кримінальної відповідальності.

Отже, суд апеляційної інстанції обґрунтовано призначив громадянці покарання, не пов’язане з позбавленням волі, оскільки вважає, що її перевиховання можливе й без ізоляції від суспільства.

Прес-служба Рівненського апеляційного суду

Наші новини у Тelegram. Номер у Viber063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Теги: Крадіжка
Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень