У дитини на Рівненщині виявили смертельну інфекцію: 3-місячний хлопчик помер

Щеплення дитина не мала

На Рівненщині померло тримісячне немовля. У хлопчика з Демидівщини діагностували кашлюк і це перший летальний випадок у цьому році. Відомо, що 18 липня малюка госпіталізували з задишкою, до цього у дитини тиждень був сильний кашель. Попри вжиті заходи врятувати життя дитині не вдалося.

На жаль, хлопчик не мав обов’язкового щеплення АКДП, яке роблять у 2 місяці, і батьки навіть не підписали декларацію з педіатром, повідомила завідувачка відділу епіднагляду обласного центру контролю і профілактики хвороб Юлія Терентьєва.

Встановити, де ж хлопчик підхопив недугу, не вдалося.

 

Раніше він місяць перебував на Полтавщині і контактів з хворими, в яких діагностували недугу, не мав.

Юлія Терентьєва також повідомила, що цього року кількість випадків кашлюка різко зросла. Торік виявили лише одного хворого, а цьогоріч вже зафіксували 22 випадки.

Причиною раптового поширення небезпечної інфекції фахівці називають ігнорування батьками планових профілактичних щеплень.

Журналісти Радіо Трек звернулися до правоохоронців щодо цієї ситуації. Зокрема, аби фахівці провели перевірку чи не було у родині факту неналежного виховання дітей, адже у родині ще є неповнолітні діти.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень