Діабетики Рівного не можуть отримати в аптеках безплатний інсулін

Проблема виникла ще наприкінці минулого року

На неї поскаржилися у соцмережі Фейсбук:

Natalia Garbarinina Вчора о 9:26 В місті Рівне інсулінозалежні хворі протягом двох тижнів не можуть отримати безкоштовно інсулін. Я, маючи на руках рецепт від 27 грудня 2017 р. по сьогоднішний день  займалась пошуком безкоштовного фармасуліну.

 

В Рівному аптеки, які відпускають ці ліки, відмовляли мені, мотивуючи тим що 27.12.17р. вже закритий рік, а по 09.01.18р. не заключені угоди, не проплачені кошти, просили потерпіти день-два тощо. Я вимушена була купити за власні кошти ( 234 грн. 50коп.) один флакон фармасуліну.

 

Гарбариніна Ганна Степанівна, права якої я Гарбариніна Наталія Василівна - донька, захищаю, має право на безкоштовне отримання препаратів інсуліну. Питання: як мені відшкодувати витрачені кошти, як довго буде тривати порушення прав хворих на діабет, хто повинен відповісти за цей безлад в Рівному?

Однак заступник начальника міського управління охорони здоров’я Вікторія Покоєвчук запевнила, що її вже вирішують:

Пацієнти, хворі на цукровий діабет, уже можуть звертатися до своїх лікарів-ендокринологів. Гроші вже розподілені між лікувальними установами. І амбулаторно-поліклінічні заклади уже заключають договори з аптечною мережею, через яку будуть інсулін реалізовувати. Так що проблем не повинно бути.

За словами Вікторії Покоєвчук, затримка з безплатним для хворих інсуліном виникла тому, що між медзакладами міста розподіляли бюджетні кошти, і лише після цього поліклініки могли укладати угоди з аптеками.  

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень