Десятки чиновників у Рівненській ОДА тішилися зростанням інвестицій і виробництва (ФОТО)

«Покращення»

Чиновники райдержадміністрацій, міські голови та керівництво області сьогодні підбили економічні підсумки минулого року. У приміщенні ОДА виставили серйозну охорону. На щорічній колегії Рівненської ОДА йшлося про те, що промислово-господарський комплекс області продовжує зростати в обсягах виробленої продукції та виробництва.

Вантажні перевезення – одна з основних галузей, яка це показує, розповідає заступник голови Рівненської ОДА Ігор Тимошенко:

Темпи зростання у більшості галузей перевищують середні показники по Україні. Наприклад, є достатньо показовим показник по вантажних перевезеннях, хоча на сьогодні і залишається певною проблемою нестача вагонів, але зростання на 20% свідчить про те, що економіка в області розвивається, навіть незважаючи на нестачу рухомого транспорту в самої "Укрзалізниці".

Крім того, на 20% у порівнянні з минулим роком зросли обсяги іноземних інвестицій, на 9% - промисловості та 4% сільського  господарства. Натомість по Україні цей показник впав на 2,7%. Ігор Тимошенко відзначив, що СГ – це третя частина ВВП Рівненщини й у наступному році на підтримку фермерів області запланували 1 мільярд гривень – це здешевлення кредитів, дотації, компенсації, держпідтримка.

Варто відзначити новоявлену на Рівненщині форму спрощення отримання кредитів – аграрні розписки, які дозволяють давати під заставу майбутній врожай.

 У понад двічі за минулий рік зросла фінансова підтримка від держави процесу децентралізації – 18 ОТГ отримали 64 мільйони субвенції до своїх бюджетів, на противагу 25 мільйонам у 16му році.

Найповільніше «децентралізується» традиційно північ Рівненщини, а також Острозький і Здолбунівський райони.

Наразі в області є вже 26 ОТГ, а планують утворити 61.

Найбільші зміни у 2018 році готує Держфонд регіонального розвитку, що виділить нашій області 214 мільйонів гривень на різноманітні проекти поліпшення інфраструктури. Зазначимо, що частина їх піде на будівництво величезного спорткомплексу на вулиці Макарова у Рівному.

Стежте за новинами на сторінках Радіо Трек у Facebook та Telegram   

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Теги: економіка
Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень